<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: Scanpix

Dette er de beste vinterdekkene

For andre år på rad vinner et finsk piggdekk NAFs store vinterdekktest.

Publisert 4. okt. 2014 kl. 08.56
Oppdatert 7. okt. 2014 klokken 10.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord

Leverandøren Nokian scorer best av 25 dekk i den omfattende testen, som er gjennomført i samarbeid med medier og ekspertmiljøer i Sverige, Finland og Russland, skriver VG.Dekket Nokian Hakkapeliita 8 har hele 190 pigger, som er det dobbelte av det som i utgangspunktet er tillatt. Men når produsenten kan vise at dekket ikke sliter mer på veien, godtas det likevel, ifølge avisen.Bak Nokian følger kjente bildekkprodusenter som Continental og Pirelli.- Nokian vinner når det gjelder bremsing på is, men har svakheter på våt vei. Folk må velge etter eget behov og hvor de kjører. Om de for eksempel kjører mest på våt vei, er det ikke sikkert testvinneren er best for deg, sier redaksjonssjef Rune Korsvoll i NAFs medlemsmagasin Motor.Beste piggdekkPallen blant piggdekkene består av Nokian Hakkapeliita 8 som også vant i fjor, på en delt andreplass kommer Continental ContiIceContact og Pirelli Ice Zero, og tredjeplassen inntas av Goodyear Ultra Grip Ice Arctic.Beste piggfrie dekk Blant de piggfrie dekkene er det delt førsteplass mellom Goodyear Ultra Grip Ice2 og Nokian Hakkapeliitta R2. Andreplassen er delt mellom Continental ContiViking Contact 6 og Michelin X-Ice XI3, mens overraskelsen Maxxis Arctictrekker kommer på en tredjeplass.Her finner du hele testen