<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Så mye taper du ved å velge elbil

Elbiler faller mest i verdi, mens biler som Nissan Qashqai vil holde seg best.

Publisert 13. jan. 2015 kl. 12.32
Oppdatert 13. jan. 2015 klokken 12.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord

Bilen som holder seg aller best i verdi er Nissan Qashqai, har Autolease regnet seg frem til på oppdrag fra VG. Markedsverdien etter tre år er på 64 prosent av nybilprisen.Elbilen fra samme produsent, Leaf, vil bare være verdt 45 prosent av nybilprisen.  Dersom Leaf hadde holdt seg like bra i verdi som en Qashqai, ville Leaf-eieren tapt 43.264 kroner mindre.Elbiler generelt faller mer i verdi enn vanlige biler. Det er usikkerhet rundt batterienes yteevne over tid og om goder som gratis bomring og parkering, tilgang til kollektivfelt osv. vil bestå.- Alle elbiler blir mindre populære og mindre verdt, men effekten blir størst for rene bybiler, sier daglig leder Haakon J. Marthinsen i Autolease Norge til avisen.Autolease mener elbilene fra VW, BMW, Mercedes og Tesla vil holde seg best i verdi, mens Leaf vil falle mest.- Det er rett og slett en eldre modell, sier Marthinsen.Kommunikasjonssjef Marina Maneas Bakkum i Nissan tror årsaken til den svake rangeringen av biladministrasjonsselskaper er at de ikke har like mye erfaring med elbiler. Hun sier at de har gått ut med nye priser på batteri, noe de tror vil påvirke verdien positivt. Ifølge Bakkum vil det koste rundt 43.000 kroner å bygge ut hele batteripakken, noe som er mye mindre enn først antatt.Autolease anslår at verdien på en Tesla Model S85D vil være 55 prosent etter tre år. BMW i3 ventes å halvere seg i verdi.