<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Ny elbil endelig avduket

Hyundais elbil- og plug-in-variant er endelig avduket.

Publisert 7. jan. 2016 kl. 09.37
Oppdatert 7. jan. 2016 klokken 09.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord

Hyundai har i dag lansert IONIQ, en helt nyutviklet elektrisk bil hvor man kan velge mellom tre modellvarianter med kun batteridrift (BEV), ladbar hybrid (PHEV) eller ren hybrid (HEV).Det har vært et viktig mål for Hyundai å utvikle en bil med dynamiske kjøreegenskaper og tiltalende utseende, noe som ifølge Hyundai skal bidra til å gjøre IONIQ klasseledende. Den nye bilen er derfor spesielt konstruert for alternative drivlinjer med lithium polymerbatteriene plassert lavt foran i bilen, noe som gir et lavt tyngdepunkt for rask og stabil håndtering på svingete veier. Den har også Hyundais egenutviklede dobbelclutchkasse (DCT), noe som skal bidra ytterligere til kjøreopplevelsen.IONIQ er bygget med 53 prosent høyfast stål kombinert med lettvekts aluminium. Det medfører en besparelse på 12, 6 kg (45 prosent) på bilens ikke-strukturelle vekt siden panser, bakdør og fjæringskomponenter er bygget i aluminium. Resten av bilens karosseri er bygget i Hyundais høyfaste stål for best mulig kollisjonssikring, heter det i en pressemelding.