<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk viser prototypen av Hyperloop

Tesla-gründer Elon Musk vil revolusjonere måten å transportere mennesker på og viser denne uka fram prototypen av sin mye omtalte Hyperloop.

Category iconNyheter
    Publisert 11:42 10. mai 2016Oppdatert 11:45 10. mai 2016
    Lesetid: 1 minutt

    Demonstrasjonen finner sted på et industriområde nord for Las Vegas, der Hyperloop Technologies har bygd en testbane av det som best kan sammenlignes med et gedigent rørpostanlegg.Musk presenterte sin idé for framtidig persontransport i 2013, og ingeniører har siden jobbet på spreng med å virkeliggjøre visjonen om persontransport gjennom rør i nesten overlydsfart.Hyperloop Technologies lover «en stor kunngjøring dere ikke vil gå glipp av» i løpet av de kommende to dagene og omtaler det hele som en milepæl i historien.Selskapets sjef Rob Lloyd opplyste i fjor at testanlegget ville bli drøyt 3 km langt, og man regner med å komme opp i 1.125 kilometer i timen.Dersom Musk lykkes med sitt Hyperloop-prosjekt, vil de drøyt 600 kilometer lange strekningen mellom Los Angeles og San Francisco i framtida kunne tilbakelegges på 35 minutter. Dette er under halvparten av tiden det i dag tar med vanlig passasjerfly. (©NTB)