<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Volkswagen må betale 130 milliarder i erstatning

Erstatningskravene mot Volkswagen i USA vil koste bilprodusenten over 15 milliarder dollar, tilsvarende nær 130 milliarder kroner, ifølge Bloomberg.

Publisert 28. juni 2016 kl. 06.16
Oppdatert 28. juni 2016 klokken 06.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord

Summen er 5 milliarder dollar høyere enn den som dukket opp i flere medier sist torsdag. Bloomberg skriver at Volkswagen må ut med 10 milliarder dollar til bileierne og 5 milliarder i bøter og andre forelegg.Det er ventet at det tyske selskapet formelt vil inngå forlik i en domstol i San Francisco tirsdag. Forliket på til sammen 15 milliarder dollar vil innebære at bileiere vil få opptil 10.000 dollar per bil for å dekke både bilenes verdi før utslippsskandalen ble kjent og kompensasjoner, opplyser to kilder med kjennskap til forhandlingene.Forliket er det største for en bilprodusent i USAs historie, skriver Bloomberg.Totalt skal Volkswagen ha satt av 18,3 milliarder dollar, omtrent 158 milliarder kroner, til å dekke kostnadene for utslippsskandalen. På verdensbasis har selskapet solgt over 11 millioner dieselbiler med programvare som kan lure utslippsteste