<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Disse bilene får full score i krasjtest

Fire nye bilmodeller er testet av Euro NCAP. Her er dommen.

Publisert 31. aug. 2016 kl. 11.27
Oppdatert 1. des. 2016 klokken 10.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 100 ord

Renault Scenic og Subaru Levorg får full score fem av fem stjerner i Euro NCAPs ferske krasjtest.Det gjør også Kia Niro med sikkerhetspakke, mens den får fire stjerner i standardutgave.Toyota Hilux får fem stjerner med sikkerhetspakke, men bare tre i standardutførelse.Stjerne-rangeringen fokuserer på ulike kategorier av kjøretøyets sikkerhetsnivå, som samles til en totalscore. Dette gjør det lettere for forbrukere å vurdere ulike biler opp mot hverandre.Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) er en uavhengig organisasjon etablert av europeiske transportmyndigheter, bilorganisasjoner, forsikringselskaper og forbrukerorganisasjoner. Organisasjonen gjennomfører kollisjonstester av nye biler og vurderer deres sikkerhet.Du finner flere detaljer hos Euro NCAP