<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
MM

En kjøremaskin som lyser opp en kald høstdag

Vi har testet BMW M240i xDrive Coupé, og det var virkelig en glede fra start til mål. 

Publisert 16. nov. 2016 kl. 14.00
Oppdatert 16. nov. 2016 klokken 18.54
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 560 ord

Hegnar.no har testet denne usedvanlig gøyale bilen, og det må være lov å si at det er sjeldent undertegnede har hatt det så gøy bak rattet i en bil.Ikke bare er den utrolig morsom, den er jo også usedvanlig tiltrekkende – både utseendemessig og hva innholdet angår.

MM
Vekker følelser
Kjøreglede
 
Lydopplevelse

Det første som skjedde da jeg satte meg bak rattet i denne lekkerbisken og tråkket inn gassen, var at det kom en høy lyd som fylte cockpiten.Jeg trodde først det var turboen som lagde lyden, men så innså jeg at det var mine egne ukontrollerte latterutbrudd. De kom sannsynligvis som følge av turboen, så helt på bærtur var jeg vel ikke.BMW M240i xDrive Coupé vekker dyriske følelser hos de fleste. Selv en svoren tilhenger av små japanske biler som er søte og praktiske, vil la seg omvende etter en tur i denne.- Den kombinerer sportslighet og kjøreglede på erketypisk BMW-vis, sier kommunikasjonsdirektør for BMW i Norge, Marius Tegneby til Hegnar.no og peker på at firehjulsdriften gjør den noe mer «sivilisert» enn sin storebror BMW M2 som har bakhjulsdrift, og som hegnar.no .Kjøregleden kommer frem i form av et stort smil i ansiktet som bare brer seg fra det øyeblikket man setter seg.Rattet. Setet. Dashbordet. Speedometeret. Instrumentpanelet. Sittestillingen.Alle elementene gir deg følelsen av at man burde tatt på både hjelmen og kjørehansker. Helt ubevisst og virtuelt, så er det akkurat det man gjør.Kombinasjonen av det enkle, men likevel hypermoderne interiøret er akkurat som det ideelt sett burde være.Starten går og suget i magen som oppstår i det gassen tråkkes inn, turtallet øker og man trykkes tilbake i setet, det må bare oppleves. Bilen bruker 4,4 sekunder fra null til hundre, og med «lauch control» tar det ikke ett hundredels sekund mer.En bil med M-emblem har alltid betydd noe spesielt, og selv om det ikke er en vaskeekte M, men en såkalt M Performance bil, så er det jo ingen tvil om at den er noe for seg selv.Målgruppen til bilen er veldig variert med både yngre kunder som vil realisere en drøm og eldre som ikke lenger trenger plass til barna, men som Tegneby i BMW sier: - Enkelte av de har eid en «tilsvarende» BMW-modell i sine yngre år og har nå muligheten til å oppleve samme kjøreglede i ny innpakning og tilnærming.Jeg kunne ikke beskrevet lyden bedre enn det BMW sine egne folk gjør:- Hver gang turtallet øker, går lyden gjennom alle sanseorganene og rett i hjertet, heter det på BMW sin hjemmeside.Det sies at nyforelskelsen er noe som går over, men gleden over å gi full gass i denne moroklumpen av en bil, vil nok aldri gå over.xDrive som er BMW sitt eget firehjulstrekksystem gir bra veigrep, og man er aldri redd for å miste kontrollen. Det er perfekt på norske veier, sommer som vinter, og kan være det lille som får en til å velge M240 i stedet for en M2. Prisen kan også være en bidragsyter så klart.Prisen starter på 747.500 kroner ferdig levert i Oslo.  Testbilen vi fikk kjøre, som hadde alt av utstyr, koster 866.550 kroner inklusive leveringsomkostninger. En pris som vil reduseres med cirka 80.000 kroner dersom effektavgiften bortfaller.Selv før en eventuell avgiftsendring betyr det at du får mye bra ytelser til en bra pris.