<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Skuffede Tesla-eiere møter i retten

Mandag tropper ti skuffede Tesla-eiere opp i Oslo tingrett. De har saksøkt elbil-produsenten for manglende hestekrefter og ønsker kompensasjon.

Publisert 11. des. 2016 kl. 18.35
Oppdatert 11. des. 2016 klokken 19.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord

Totalt har 126 bileiere saksøkt Tesla Motors Norway fordi de mener bilene de har kjøpt ikke har ytelsene de i henhold til avtalen skulle ha. Ti av dem møter i Oslo tingrett mandag.Konflikten gjelder Model S P85D. Dette er en såkalt performance-utgave av den firehjulsdrevne standardmodellen. Standardmodellen ble oppgitt å ha rundt 400 hestekrefter, mens performance-utgaven skrøt av 700 hestekrefter.Bileierne føler seg lurt fordi bilen bare yter 469 hestekrefter i praksis. De mener at Tesla har lurt dem ettersom opplysningen om 700 hestekrefter var et tenkt tilfelle hvor bilen ikke var drevet av batteriene, men hadde en ekstern strømforsyning på 500.000 watt rett på motoren.Saksøkernes advokater har regnet ut at en sum på 129.700 kroner er et passende prisavslag i dette tilfellet.Tesla på sin side avviser søksmålet helt og holdent og har tidligere sagt i en uttalelse at «motorkrafttallene Tesla brukte var noe vi var juridisk pålagt å oppgi, og dessuten bekreftet nøyaktige av europeiske myndigheter.»Retten har satt av fem dager til behandling av saken.Det hører med til historien at fem Tesla-eier tidligere i høst har fått delvis medhold i kravet om prisavslag på samme modell hos Forbrukertvistutvalget. Én bileier har fått fullt medhold. (©NTB)