<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Microsoft anslår at 90 prosent av bilene er på nett innen 2020, og møter markedet med Microsoft Connected Vehicle Platform.

Microsoft: 90 prosent av bilene på nett i 2020

Microsoft anslår at 90 prosent av bilene er på nett innen 2020, og møter markedet med Microsoft Connected Vehicle Platform.

Publisert 6. jan. 2017 kl. 09.22
Oppdatert 6. jan. 2017 klokken 09.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 81 ord

Torsdag lanserte Microsoft «Connected Vehicle Platform», en skybasert verktøykasse som vil la bilprodusentene utvikle sine egne nettbaserte opplevelser.Nissan er den første bilprodusenten som har tatt hele plattformen i bruk, men Microsoft samarbeider også med bla. Volvo og BMW.Et av de store spørsmålene i forbindelse med nettilknyttede biler er hvem som eier dataene.- Vi skal ikke bygge vår egen autonome bil, sier Executive VP of Business Development Peggy Johnson i Microsoft. Johnson tror det vil gjøre Microsoft til en attraktiv partner for bilprodusentene.