<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

- Husk å vask vinterdekkene

Blir ikke vinterdekkene rengjort grundig, kan de få dårligere veigrep neste vinter.

Publisert 29. mars 2017 kl. 11.39
Oppdatert 29. mars 2017 klokken 11.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord

Mange er i gang med dekkskifte, eller planlegger å legge om snart. Ekspertene oppfordrer å vaske vinterdekkene godt før de settes til lagring for å ivareta sikkerheten.- Hvis dekkene ikke får en grundig vask, kan både friksjonsevnen til dekket og mykheten til gummien bli unødvendig svekket, sier teknisk sjef Vidar Brustad i If.Bruk oppvaskbørsten- Få bort asfalt, salt og kjemikalier som har festet seg på dekket og felgen. Det finnes spesialbørster for dette, men du kommer langt med en gammel oppvaskbørste. Mange bruker oppvaskmiddel for å gjøre jobben. Du får også egnede vaskemidler på bensinstasjonen eller hos bilrekvisitabutikken, sier han.Brustad peker på at felgene lett korroderer, så det er viktig å få renset og tørket disse godt.Det er viktig å skylle bort alle rester av såpe og sterke avfettingsmidler som mange bruker på felgene.Vær forsiktigBruk masse rent vann, hvis ikke blir du ikke kvitt alle kjemikaliene. Da vil de tære på felg og gummi gjennom flere måneder. Hvis du bruker høyttrykksspyler, hold litt avstand – og aldri fullt trykk.- Dekkene er ikke laget for å tåle høytrykkspyler på kort hold, understreker Brustad.Bileksperten i If anbefaler at dekk lagres mørkt, tørt og kjølig. Hvis de blir utsatt for sollys, vil det framskynde aldringen av dekket. Det beste er å lagre dem på felg, hengende. De kan også stables liggende hvis de er på felg.