<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Kia med fire nye modeller

Bilprodusenten viser tirsdag fire nye modeller på bilmessen i Genève.

Publisert 7. mars 2017 kl. 09.08
Oppdatert 7. mars 2017 klokken 10.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 308 ord

- Variasjonen av nye modeller som vises her i dag sier noe om ambisjonen og den brede appellen til Kia og dets biler, sier Michael Cole, Chief Operating Officer i Kia Motors Europe.Sports-sedanen Stinger og helt nye Picanto har nå Europa-première, mens de ladbare hybridene Niro og Optima stasjonsvogn vises for første gang.Kias raskesteNår Stinger kommer for salg i løpet av fjerde kvartal blir den tilgjengelig med tre ulike motoralternativer. For de sprekeste får man en 3.3-liters biturbo bensin V6 motor med 370 hk og 510 Nm.Akselerasjonen fra 0-100 vil være på bare 5.1 sekunder, noe som gjør Stinger til den raskeste produksjonsmodell fra Kia noensinne.De to andre motoralternativene er en firesylindret 2.0-liters turbo bensinmotor med 255 hk og 353 Nm, samt en 2.2-liters turbodiesel med 200 hk og 440 Nm som er ventet å stå for mesteparten av salget i Europa.MinstemannUtvendige mål er uendret, men Picanto har fått lengre akselavstand som sørger for bedre innvendig plass. Picanto har nå klassens største bagasjerom på 255 literFra lanseringsdato kommer Picanto med to bensinmotorer; en 1.0 liter på 67 hk, samt en 1.25 liter på 84 hk. Begge disse videreføres fra dagens modell, og det er den minste som blir aktuell for Norge.

Plug-in HybridNiro Plug-in Hybrid har en effektiv 1.6 liters bensinmotor, og en 8.9 kWh lithium-polymer batteripakke som kombineres med en kraftig 44.5 kW elektrisk motor. Måltall på elektrisk rekkevidde er på over 55 kilometer.CO2 utslipp er ifølge KIA på under 30 g/km.StasjonsvognenOptima stasjonsvogn er den andre modellen som vises i Genève med ladbar hybrid drivlinje. Den nye modellen er bygget spesielt for Europa og får bagasjerom på 440 liter, hele 133 liter mer enn sedanen.Med totalt ytelse på 205 hk og dreiemoment på 375 Nm, er måltall for elektrisk rekkevidde på over 60 kilometer, og et CO2 utslipp på 34 g/km.