<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Vurderer å ta inn liten kruttønne til Norge

Toyota øker markedsandelen til tross for hard konkurranse. 

Publisert 20. mars 2017 kl. 10.31
Oppdatert 20. mars 2017 klokken 10.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord

Toyota har brukt 90 millioner euro for å forbedre småbilen Yaris. Resultatet ble vist frem på Genève-messen tidligere i måneden.Informasjonssjef Espen Olsen hos Toyota kaller det en kraftig oppgradering av en bil som allerede er en stor suksess. Nye Yaris ligner umiskjennelig på forgjengeren, men 900 deler skal være helt nye.Designelementer er frisket opp. Det samme er utstyrs- og sikkerhetsnivået.I fjor havnet Yaris på 6. plass på den norske registreringsoversikten med 4.247 biler, ikke langt bak et par andre Toyota-modeller, RAV4 og Auris.Modellen opprettholder plasseringen så langt i år, til tross for at en oppgradert versjon er rett rundt hjørnet.(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Olsen opplyser at over 90 prosent av Yaris-kundene kjøper hybridvarianten.I Genève ble også verstingutgaven Yaris GRMN vist frem. Bilen, som er laget i samarbeid med Lotus, har en 1,8 liters bensinmotor på 210 hk.Den er inspirert av Toyotas comeback i rally (WRC).- Vi vurderer å ta den inn til Norge, sier Olsen. Bilen skal bare produseres i 1.000 eksemplarer.Toyota ser også inn i krystallkulen når de presenterer i-Tril Concept Car. Tre-seteren er Toyotas visjon på urban mobil mobilitet i 2030.(Artikkelen fortsetter etter bildet)Toyota var i 2016 landets nest største personbilmarked, med en markedsandel på 11,3 prosent, bak VW med 17,2 prosent, men klart foran BMW med 7,8 prosent.  Året før var andelen 10,6 prosent.- Vi er godt fornøyd med starten på 2017. Konkurransen er hard, men vi har økt markedsandelen, sier Olsen.Det er fortsatt RAV4, Yaris og Auris som dominerer registreringsstatistikken, men bakfra kommer nyskapende C-HR som er skudd.- Vi regner med å selge 3.000 C-HR i år. Bilen har slått godt an både hos eksisterende Toyota-kunder og nye kunder, sier Toyota-toppen.