<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

BMW avduker spydspissen: Historiens raskeste M5

0 til 200 går unna på 11,1 sekunder. 

Publisert 22. aug. 2017 kl. 09.25
Oppdatert 22. aug. 2017 klokken 09.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 325 ord

- I mars lanserte vi de første modellene i den helt nye generasjonen av BMW 5-serie. Modellutvalget er allerede bredt, og inkluderer plug-in hybriden 530e iPerformance og den sportslige M550i xDrive. Nå avdukes spydspissen, eller rosinen i pølsa om man vil, helt nye BMW M5, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Norge. Den nye generasjonen M5 er den sjette i rekken siden debuten i 1984.– Siste generasjon BMW 5-serie har virkelig lykkes med å finne sin plass i segmentet, og byr på teknikk og kjøreglede som både eksisterende og nye BMW-kunder vet å sette pris på, sier Tegneby.Nye M5 er historiens raskeste å gjør 0 til 100 på 3,4 sekunder, samt 0 til 200 på 11,1 sekunder (!). Under panseret gjemmer det seg en 4,4 liters V8-motor med TwinPower turboteknologi på hele 600 hestekrefter.Dreiemomentet oppgis til 750 Nm, og toppfarten som er begrenset til 250 km/t, kan økes til 305 km/t ved å velge M Driver's Package. FirehjulstrekkDen nye generasjonen kommer med BMWs firehjulsdriftssystem, M xDrive som kombinerer sportsligheten til bakhjulsdrift med veigrepet til firehjulsdrift.- Når det ikke er ikke mulig å få flere krefter ned i bakken gjennom bakhjulene, og behovet for mer grep melder seg, kobles forhjulene sømløst inn gjennom en overføringskasse koblet til girkassen med egen aksling til forhjulene, skriver BMW i pressemeldingen. Dersom man ønsker å nyte M5en til fulle, kan firehjulsdriften kobles helt ut.Nye M5 kommer også med den nye 8-trinns automatgirkassen M Steptronic. Når det gjelder eksteriøret, kommer 5-seriens nye spydspiss med et nytt  design på støtfangeren med større luftinntak som har som oppgave å forsyne bilens bremser- og nedkjølingssystem med kald luft.For første gang på en M5 er taket laget i et karbonfiberforsterket plastmateriale som er ekstremt lett og sterkt. Begrenset opplagDersom man ønsker å få seg et unikt eksemplar, er det nå mulig å bestille BMW M5 «First Edition» som vil produseres i kun 400 eksemplarer. Nye M5 har verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt i september, og vil bli lansert i første halvår 2018.Prisen er foreløpig ikke klar.