<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Ny runde med Tesla-søksmål

I fjor punget Tesla ut millioner til 133 misfornøyde elbileiere og unngikk rettssak. Nå har nye Tesla-eiere meldt seg og saksøkt bilprodusenten på nytt.

Publisert 12. sep. 2017 kl. 10.42
Oppdatert 12. sep. 2017 klokken 10.43
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 341 ord

(Finansavisen): 38 eiere av Tesla Model S P85D har gått rettens vei for å få erstatning fordi de mener effekten elbilen deres har er lavere enn hva bilprodusenten hevdet i markedsføringen og salgsprosessen.Bilene ble annonsert med 700 hestekrefter, men det var langt fra hva som ble målt i praksis.Forlikte før rettsmøtetSøksmålet er registrert hos Oslo tingrett 29. juni i år. Dommeren i saken har gitt den amerikanske elbilprodusenten frist til 18. september med å svare på søksmålet.Det er ikke første gang misfornøyde Tesla-eiere i Norge saksøker bilprodusenten.I fjor gikk 133 elbileiere rettens vei og krevde kompensasjon, med mange av de samme begrunnelsene som det nye søksmålet omhandler. Men saken endte aldri opp i domstolen fordi Tesla valgte å inngå et millionforlik dagen før retten ble satt.Den gang var Tesla-eierne representert av advokatfirmaet Wikborg Rein, mens nå er det advokatfirmaet CLP som bistår saksøkerne.Les også:  Tesla har inngått forlik med misfornøyde eiereVil ha samme avtaleIfølge Dagens Næringsliv tilbød Tesla saksøkerne ulike kompenasjonsløsninger i et hemmelig forlikstilbud.Man kunne enten godta en kontantutbetaling på 65.000 kroner eller en kombinasjon av kontantutbetalinger, oppgradering eller utstyrspakke.Om alle valgte en ren kontantutbetaling, ville forliket kostet Tesla i overkant av 8,5 millioner kroner.Aller helst ønsker de 38 nye saksøkerne den samme avtalen som de som forlikte med Tesla i fjor, uten at saken havner i rettsapparatet. I rene kontanter tilsvarer det omtrent 2,5 millioner kroner for Tesla.– Vi har på vegne av våre klienter fremsatt et tilbud om å løse saken ved at våre klienter tilbys samme løsning som saksøkerne i forrige sak, men Tesla Motors Norway har av en eller annen grunn ikke vært villig til å gi våre klienter det samme tilbudet, sier advokat og partner Egil Jarslett i CLP til Finansavisen. Tause Tesla– Vi har ingen kommentar, ettersom dette er en pågående sak, sier Teslas norske pressetalsmann Even Sandvold Roland til Finansavisen. Heller ikke Teslas advokat, Stephan Jervell hos advokatfirmaet Wiersholm, vil kommentere saken.– Er det åpning for at søksmålet kan omfatte flere enn de 38 som dere representerer nå?– Det har vi ikke tatt endelig stilling til, sier Jarslett hos CLP.Det skal ha blitt solgt rundt 1.200 Tesla-biler av Model S P85D i Norge.