<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

- Lexus UX blir superviktig for oss

Publisert 12. mars 2018 kl. 10.29
Oppdatert 12. mars 2018 klokken 10.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 271 ord

Lexus erobrer med nye UX segmentet under NX. UX går rett i strupen på modeller som Mercedes GLA, Volvo XC40, Audi Q3 og BMW X1 og X2.-  Dette blir en superviktig modell for oss. Dette segmentet er det raskest voksende i Norge og Europa, sier Lexus-sjef Knut-Erik Jahnsen til Hegnar.no.Han opplyser at bilen vil komme til Norge først i 1. kvartal 2019 og at prisene vil være klare i august.Her hjemme er det naturligvis hybrid som gjelder. Samlet effekt blir 180 hk hentet fra en to liters bensinmotor og en kraftig elmotor. UX leveres i Norge med 4x4 og en forbedret CVT trinnløs girkasse.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Og en stor nyhet

UX blir første Lexus som bygger på den nye Global Architecture – C (GA-C)-plattformen.Designet er som vanlig fra Lexus friskt-  Design er fortsatt den viktigste grunnen til valg av bil. Det er designen som lover kunden hva bilen kan levere, sier Chika Kako, ansvarlig sjefingeniør for UX-prosjektet.(Artikkelen fortsetter under bildet)Lexus går også til den andre ytterligheten. Nye RX 450h L har Europa-premiere på Genève-messen. Det er en syv seters utgave, som vil bli den største SUV-en Lexus leverer i Norge.Karosseriet er 110 mm lenger enn den vanlige utgaven, og vinduet i bakluken har en brattere vinkel. Dette gir passasjerene bedre plass, og bedre lastekapasitet.Prisene er ikke klare, men Jahnsen antyder et påslag på 60 til 80.000 kroner i forhold til versjonen med fem seter, som har en startpris på 720.000 kroner.Bilen er leveringsklar i Norge fra juni 2018.