<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

NSB vil tilby 250 bybiler i Oslo

Publisert 23. mars 2018 kl. 08.31
Oppdatert 23. mars 2018 klokken 08.36
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 282 ord

NSB har inngått en intensjonsavtale om et konsept for utleie av elektriske bybiler i Oslo. Avtalen er inngått med selskapet GreenMobility som tilbyr bybiler i København. Målet er at NSB i løpet av andre halvår 2018 skal stå klar med 250 elbiler i Oslo, heter det i en melding fra NSB.- Avtalen er et resultat av NSB-konsernets nysatsing på mobilitet og dør til dør-tjenester. Vi ønsker å gjøre det enklere for folk å klare seg uten egen bil. Bildeling er et viktig første skritt for Oslo, sier Synne Homble, konserndirektør for mobilitet og strategi i NSB-konsernet.Avtalen mellom NSB og danske GreenMobility vil være en franchiseavtale hvor NSB etablerer samme type løsning i Oslo som GreenMobility tilbyr i København. GreenMobility har fått 21.000 kunder på litt over et år.Kundene betaler per minutt for å leie elbilene, alternativt for en hel dag, eller for 20 timer i måneden. En app viser til enhver tid hvor det står en ledig bil. Kunden kan ta nærmeste bil, låse opp med appen og kjøre hvor som helst. Når turen er over kan kunden parkere hvor som helst innenfor bysonen. Parkering er gratis. - Vi ser fra andre land at bybiler reduserer behovet for å eie egen bil. Samtidig blir det enklere å reise kollektivt. Vi er veldig spente på hvilke positive effekter bybilene vil ha for reduksjon av utslipp og køer i Oslo, sier Synne Homble. Oslo vil parkeringssonen trolig dekke området innenfor Ring 3, samt noen utvalgte områder lengre unna sentrum.Alle bybilene blir elbiler av samme type. NSB tar seg av drift og kundeservice, og vil være ute i gatene for å flytte, lade og vaske bilene. NSB-konsernets busselskap Nettbuss får en sentral rolle i driften av løsningen.