<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Subaru tøffer seg

Subaru letter litt på sløret.

Publisert 9. mars 2018 kl. 10.00
Oppdatert 9. mars 2018 klokken 10.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord

På Subarus stand på den pågående bilmessen i Genève er et nytt stasjonsvogn-konsept; WIZIV Tourer Consept, blikkfang.Hva den egentlig er en forsmak på er det ikke så godt å si, men informasjonsdirektør Stian Thrane hos den norske importøren sier mye tyder på at den vil erstatte Levorg. Den hissige fronten gir imidlertid WRX-assosiasjoner, så det blir spennende å se hvordan produksjonsutgaven blir seende ut.- Subaru sier ingenting om motorer i bilen, sier Subaru-toppen.- Produksjonsbilene har blitt likere og likere konseptbilene, sier Thrane. Han gleder seg over at Subaru-porteføljen nå har fått et klarere og mer ensrettet formspråk.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stian Thrane, informasjonsdirektør Subaru Norge. Foto: Hegnar.no

Det kjipe for Subaru i Norge er at det japanske bilmerket verken leverer hybrider eller elbiler.- Subaru vil komme med en hybrid i år, men det er i USA, hvor Subaru selger 7 av 10 biler. Det er ikke avklart hvilke markeder som vil selge hybrid-biler, sier Thrane til Subarus nye plattform er klargjort for både hybrid- og elløsninger, men en elbil er først på trappene i 2021.I fjor ble det registrert 2.247 nye Subaru-biler i Norge, noe som var en nedgang på 19 prosent fra året før.Så langt i år ser bildet bedre ut, med en vekst på 29 prosent fra året før. Bestselgeren i Norge er helt nye XV, som ligner på forrige utgave, men som er bygget på en helt ny plattform, med forbedringer på de fleste felter.- Det er bra fart i salget av denne, sier Thrane.Av 212 registrerte Subaru-er per 4. mars, var 118 XV, viser OFV-tall.