<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer

Kia E-Niro kan få lang leveringstid

Etterspørselen er mye større enn tilbudet når det gjelder nye Kia E-Niro.

Publisert 29. okt. 2018 kl. 12.30
Oppdatert 29. okt. 2018 klokken 12.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 358 ord

Kias nye elbil, E-Niro, er denne uken på snarvisitt i Norge, før de første bilene kommer til butikk i løpet av desember.- Det er veldig gøy å endelig kunne vise frem bilen til våre forhandlere og mange av de interesserte som har satt seg på reservasjonslisten for bilen. De neste to ukene skal bilen ut på en liten Norges-turne og vil vises frem i noen byer, sier Irene Solstad, administrerende direktør i Kia Bil Norge, i en melding.Med batteripakken på 64 kWh vil rekkevidde være opp til hele 485 km målt etter WLTP kombinert kjøresyklus. Batteriet pares med en motor på 150 kW (204 hk), og har 395 Nm dreiemoment, som gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 7.8 sekunder. Ved lading på 100 kW hurtiglader vil det ta 54 minutter å lade batteriet fra 0-80 prosent.First EditionDe første 1.000 bilene som leveres til Norge er alle First Edition med alt av utstyr og batteripakken på 64 kWh. Veiledende pris på modellen vil være 377.400 kroner.Bilen er meget godt utstyrt og har alt av det siste av sikkerhetsteknologi og førerassisterende systemer, som blant annet Lane Following Assist, autonom kjøring på nivå 2Norge prioritert De første bilene ankommer Norge i desember, og vil gå som demonstrasjonsbiler til forhandlerne. Neste forsendelse med 100 biler kommer på nyåret, og de første kundene får bilen sin i løpet januar.- Antall biler vi får til Norge i 2019 er foreløpig noe usikkert, men etter det vi vet nå vil det være ca 2.000 biler, det kan bli færre og det kan bli flere. Vi ønsker selvfølgelig å skaffe så mange biler som mulig til våre kunder. Dette er vår hovedprioritet om dagen, sier Solstad.- Norge er at av få prioriterte land i Europa som får lansere e-Niro nå. Den norske elbilpolitikken er så effektiv at etterspørselen etter elbiler ligger langt foran det bilprodusentene har klart å forutse, vi kan si at politikken løper foran teknologien, sier hun.Under Paris-messen i begynnelsen av oktober opplyste Solstad at Kia hadde mottatt 5.600 reservasjoner på elbilen. Hvis Kia bare får rundt 2.000 biler i 2019, er det duket for lang leveringstid for de som er interessert i bilen.