<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordsalg i logistikkeiendom

 NREP kjøper Coops logistikkbygg for rundt 3 milliarder.

  Publisert 1. des. 2020 kl. 23.09
  Oppdatert 2. des. 2020 klokken 15.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 179 ord
  SOLGT: Coops sentrallager på Gardermoen setter rekordnivåer både på pris på et enkelt logistikkbygg og yieldnivå innen segmentet. Foto: Møller Eiendom

  Det har lenge vært kjent at Coops 84.800 kvadratmeter store logistikkbygning på Gardermoen har vært til salgs. Tirsdag ble det bekreftet at kjøper er NREP Logicenters.

  «Vi har sendt melding til de som har vist interesse for eiendommen om at det er inngått en eksklusivitetsavtale med én part. Det var tenkt å starte en bred prosess i september-oktober, men nå forhandles det bare med én. Mer informasjon gis ikke før salget er gjennomført,» sa adm. direktør i Pangea Property Partners, Bård Bjølgerud til Finansavisen i september.

  Rekordstort kjøp

  Pressemeldingen som er sendt ut av partene konstaterer at det er et «rekordstort kjøp».  Som Finansavisen skrev tidligere i høst er prisen rundt 3 milliarder kroner, og yielden(forholdet mellom leieinntekter og eiendommens markedsverdi) på 3,9 prosent. 

  – Vi bekrefter at transaksjonsverdien er cirka 3 milliarder kroner, sier Jens Petter Hagen, daglig leder i NREPs norske avdeling.

  Stokke og Møller selger

  Da Coop flyttet inn i 2013 opplyste de at investeringsrammen på eiendommen var på 1,5 milliarder kroner, året etter solgte Coop selve bygget for 1,5 milliarder kroner til Møller Gruppen Eiendom og Stokke Industri, men beholdt eierskapet på logistikkløsningene selv.