<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hotellutvikler kan satse på omega 3 og cannabis

Black Sea Property har inngått en opsjonsavtale der selskapet kan overta flere merkevarer innen blant annet omega 3 og cannabis.

Publisert 09:41 9. des. 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 341 ord
BULGARIA: Black Sea Property hadde planlagt å åpne Sunrise Gardens Hotel i Bulgaria i år. Så kom coronaen. Illustrasjon: Black Sea Property

Euronext Growth-noterte Black Sea Property   har siden 2007 jobbet med resorten Sunrise Gardens Hotel ved Bulgarias svartehavskyst. Tidligere i år ble åpningen av hotellet utsatt på grunn av coronapandemien.

Nå kan selskapet være på vei mot en helt annen virksomhet.

Onsdag opplyser selskapet i en melding at det har inngått en opsjonsavtale for å overta en omega 3- og kollagenvirksomhet fra det britiske kosttilskuddselskapet Yrro.

Avtalen gir Black Sea Property en rett til å overta flere merkevarer og rettigheter, som må utøves innenfor en periode på seks måneder.

15 prosent til dagens eiere

Det er satt en pris på 130 millioner kroner, som skal gjøres opp med nye aksjer i Black Sea Property. Det vil innebære at Yrros aksjonærer tar 85 prosent av Black Sea Property, mens dagens Black Sea Property-eiere vil sitte igjen med resterende 15 prosent.

– I en tid med vesentlig usikkerhet i de globale turistmarkedene, gir denne opsjonen selskapet og dets aksjonærer et potensial for ytterligere verdiskapning og diversifisering av deres investering i Black Sea Property, sier styreleder Egil Melkevik i meldingen.

Opsjonsavtalen omfatter følgende merkevarer og rettigheter:

  • Lakseoljen Omega 3 North Norway.
  • Omega 3-merkevaren Royal Norwegian Fish Oil.
  • Nor Can Oil, som er i ferd med å etablere virksomhet for reseptbelagt medisinsk cannabis i Danmark og har søkt danske legemiddelmyndigheter om å importere og selge omega 3 med tilsatt medisinsk cannabis.
  • Ocean Skin Lab, en merkevare for marine kollagenprodukter med tilsatte vitaminer og mineraler.

Due diligence

Black Sea Property slipper å betale noe for å inngå denne opsjonsavtalen, og kan utøve opsjonen etter eget skjønn, opplyses det. Selskapet vil i løpet av det kommende halvåret gjennomføre en due diligence for å vurdere fordelene ved en mulig endelig avtale.

– Vi ser frem mot å følge Yrros utvikling i de neste seks månedene, samtidig som vi fortsetter vårt arbeid med utviklingen av Sunrise Gardens Hotel, sier Melkevik.

Sunrise Gardens Hotel i Bulgaria vil bli skilt ut til en egen juridisk enhet dersom det blir en endelig avtale med Yrro.

Yrro eies 29,9 prosent av Craven House Capital. Selskapets ledelse holder til i Sverige.