<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Negative til eiendomsmarkedet i Europa

Selv om lave renter hjelper, tror Moody's tror leieinntektene og eiendomsinvesteringene vil falle i Europa det neste året. 

Publisert 22. feb. 2021
Oppdatert 22. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
PANDEMINEDTUR: Kontorbygg i Europa kan vente seg fallende etterspørsel, tror Moody's. Her MesseTurm i Frankfurt am Main. Foto: Dreamstime

Moody's var ikke i noe godt humør da de på fremtidsutsiktene til de europeiske eiendomsmarkedet. De neste 12 til 18 månedene forventer meglerhuset at det eiendomsmarkedet vil falle med rundt 2 prosent. Samtidig forventer amerikanerne at man vil bli mer restriktiv på finansiering og at investeringene innen sektoren vil gå ned. Det kommer frem i en fersk rapport fra meglerhuset. 

Hjelpsomt rentenivå

Moody's forventer at kjøpesentre med mange forhandlere som ikke er essensielle vil være mer utsatt for fall i leieinntekter, selv om lav rente vil hjelpe på sektorens likviditet og eiendomsverdier til tross for økonomisk usikkerhet. 

Videre er det ventet at leieinntektene for detaljhandel og kontorsegmentet vil være de som faller mest, og kombinert med et mindre investeringsvillig miljø innen eiendom, gjør det at Moody's har et negativt syn på den europeiske eiendomssektoren inn i 2022. 

Et lyspunkt som Moody's trekker frem er logistikkselskapene som sektor fortsatt vil dra nytte av stigende e-handel og lave renter, og at de forventer at leieinntektene fra bolig vil forbli stabile fremover.