<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skriver ned kontorbygg i Moskva: – Øker risikoen betydelig

Publisert 15. mars 2022 kl. 09.25
Oppdatert 15. mars 2022 klokken 09.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
SKRIVER NED: Liv Malvik, daglig leder i KMC Properties. Foto: Eivind Yggeseth

 

KMC Properties eier et kontorbygg i Moskva, som hadde en bokført verdi på 143 millioner kroner ved utgangen av 2021, tilsvarende 3,6 prosent av selskapets totale porteføljeverdi.

Sanksjoner innført mot Russland på grunn av landets invasjon av Ukraina øker risikoen knyttet til verdien av eiendommen og leieinntektene betydelig, og gjør at KMC Properties forventer å skrive ned eiendomsverdien i første kvartal 2022.

«Sanksjonene som har blitt innført mot Russland øker risikoen betydelig hva gjelder verdien av eiendommen så vel som leieinntekter», skriver KMC Properties i børsmeldingen. 

MOSKVA: KMC Properties-porteføljen teller 41 eiendommer pluss dette kontorbygget i Moskva. Anders Horntvedt

Lite konkurranse

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på KMC Properties, som investerer i nordeuropeiske industri- og logistikkeiendommer.

– Klarer de å vokse i henhold til sine planer, kan dette bli en spennende reise i et segment med relativt lite konkurranse og høy direkteavkastning, sier han.

– Nøkkelen for KMC blir å levere på vekst og diversifisering i årene som kommer, og vi synes utsiktene er gode.

KMC Properties fikk et resultat før skatt på 140 millioner kroner i fjerde kvartal 2021. Til sammenligning fikk selskapet et resultat før skatt på 122 millioner kroner i tredje kvartal 2021.

Leieinntektene i kvartalet var 61,7 millioner kroner, mens driftsresultat før fair value-justeringer var 42,8 millioner kroner.