<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skrev seg opp til solid pluss

Aurora Eiendom tjente 317 millioner kroner før skatt i første kvartal. Oppskrivninger sørget for over halvparten. 

  Publisert 11. mai 2022 kl. 08.44
  Oppdatert 11. mai 2022 klokken 08.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 144 ord
  LA FREM TALL: Konsernsjef Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom. Eivind Yggeseth

   

  Aurora Eiendom fikk et driftsresultat på 245 millioner kroner i første kvartal 2022, hvorav 174 millioner utgjør verdijustering av eiendommer, går det frem av selskapets kvartalsrapport onsdag.

  Resultat før skatt ble 317 millioner kroner av netto leieinntekter på 77 millioner kroner.

  – Vi har generell usikkerhet i verden i dag, med en kombinasjon av inflasjon, krig i Europa, stigende renter og volatile markeder. Dette har så langt ikke negativt påvirket salget i våre kjøpesentre, men vi kan se effektene av dette i fremtiden, sier toppsjef Lars Ove Løseth i en kommentar. 

  – Eksempler er redusert tilgang til produkter i visse kategorier i produktutvalget til våre leietakere, økende felleskostnader for leietakere og redusert kjøpekraft for kunder på grunn av høye strømpriser og stigende langsiktige renter. Usikkerheten forårsaket av krigen og allerede høye inflasjonsnivåer påvirker også årlig justering av de fleste av porteføljens leieavtaler, legger han til.

  (TDN Direkt)