<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig verdihopp for Olav Thons eiendomsinvesteringer

Verdien av Olav Thon Eiendomselskaps investeringseiendommer økte kraftig i første kvartal. 

Publisert 19. mai 2022
Oppdatert 19. mai 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord
VERDIHOPP: Kjøpesenterne til eiendomskonge Olav Thon har steget kraftig i verdi i første kvartal.  Foto: Siv Dolmen

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 10.00, fredag 20. mai

Olav Thon Eiendomsselskap endte første kvartal med et resultat før skatt på 2,5 milliarder kroner, på fra 1,1 milliarder kroner på samme tid i fjor. Verdiendringer av investeringseiendommer og finansielle instrumenter utgjorde totalt 1,3 milliarder kroner. 

Av rapporten fremgår det at verdien på kjøpesentereiendom økte med 886 millioner kroner, mot et verdifall på 80 millioner i samme periode i fjor. Verdien på næringseiendommene økte med 386 millioner kroner, mot en økning på 141 millioner i første kvartal i fjor. 

Økt kjøpesenteromsetning

Resultat før skatt, verdiendringer og valutaposter endte på 532 millioner kroner, opp fra 500 millioner kroner i fjorårets første kvartal. 

Netto leieinntekter endte på 718 millioner kroner, opp fra 686 millioner på samme tid i fjor, 

Konsernets kjøpesenterportefølje omsatte for 11,8 milliarder kroner, en økning på 7,4 prosent eller drøyt 818 millioner sammenlignet med første kvartal i fjor. Sammenlignet med første kvartal i 2019,  det siste normalåret pandemien, var økningen på 10 prosent. 

Økte investeringer

I løpet av kvartalet gjorde konsernet nettoinvesteringer for 431 millioner kroner, opp fra 246 millioner kroner i løpet av samme kvartal året før.  Den største investeringen var kjøp av eiendommen Amfi Drøbak City, som siden 1996 har vært innleid av konsernet.

Olav Thon Eiendomsselskap har flere eiendomsprosjekter under planlegging, hvor gjennomføringen blant annet avhenger av markedsforhold og offentlige tillatelser. Vi håper å kunne igangsette nye prosjekter andre halvår, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre i en pressemelding.