<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Olav Thon Eiendomsselskap senker resultatet med over en milliard

  Publisert 4. nov. 2022 kl. 07.39
  Oppdatert 4. nov. 2022 klokken 08.25
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 264 ord
  Kjetil Nilsen, ny konsernsjef i Olav Thon gruppen.  Foto: NTB

   

  Olav Thon Eiendomsselskap (OLT) la frem et resultat før skattekostnad, verdiendringer og valuta på 518 millioner kroner i tredje kvartal. Selskapet skrev ned verdier i eiendomsporteføljen for 529 millioner kroner. 

  Nedskrivingen forklares av selskapet med at det gjennomsnittlige avkastningskravet i verdivurderingen av eiendomsporteføljen økte fra 4,90 prosent til 4,95 prosent. Verdien av begge eiendomssegmentene, som består av eiendomssegmentene kjøpesentereiendom i Norge og Sverige, og næringseiendom inkl. utleieboliger, primært i Oslo-området, ble skrevet ned.

  Kjøpesentereiendom ble redusert med 355 millioner kroner, mens næringseiendom ble nedjustert med 175 millioner kroner.

  Totalt ble konsernets eiendeler verdsatt til 63.318 millioner kroner, opp fra 60.485 i samme periode i fjor. 

  Etter at selskapet nedjusterte verdien på konsernets eiendomsportefølje med hele 467 millioner kroner, kom resultatet før skatt på 48 millioner kroner. Det er en nedgang på over en milliard i forholdt til tredje kvartal i fjor, hvor det kom på 1.099 millioner kroner.

  Brutto leieinntekter steg til 787 millioner kroner, fra 748 millioner kroner i fjor. Etter å ha trukket fra utgifter knyttet til blant annet eiendom på 308 millioner kroner, vedlikehold av eiendomsporteføljen på 36 millioner, og energi 36 millioner, endte netto leieinntekter på 716 millioner kroner. Det er en oppgang på 5,3 prosent fra 687 millioner kroner i fjor. Da vi satt strek for tredje kvartal var de totale netto leieinntektene så langt i 2022 på 2.152 millioner kroner.

  Ved utløpet av akseptfristen for tilbakekjøp av aksjer, som ble lansert i september, kjøpte OLT tilbake 2.144.263 aksjer, til 185 kroner per aksje. Det tar selskapets beholdning av egne aksjer opp fra 0 til 2,1 prosent.

  SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 10.00