<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buchardt tar kontrollen over Kvitfjell og Hafjell

Anders Buchardt tar kontroll over Kvitfjell og Hafjell etter å ha kjøpt ytterligere 40 prosent av alpinkonsernet Alpinco.

Publisert 2. des. 2022 kl. 10.44
Oppdatert 2. des. 2022 klokken 14.20
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 326 ord
TAR KONTROLLEN: Anders Buchardt tar kontrollen over Hafjell og Kvitfjell. Ivan Kverme

Anders Buchardt har kjøpt ytterligere 40 prosent av aksjene i alpinkonsernet Alpinco fra norskamerikaneren Bjørn Erik Borgen.

Buchardt eier dermed 80 prosent av konsernet, noe som gjør han til hovedeier i Hafjell og Kvitfjell. 

Lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen omtalte saken først. 

– Vi har vært langsiktige eiere i Alpinco i mer enn 10 år og kjøpet av Borgen sin eierpost er en naturlig og viktig styrking av satsingen vår. Vi har stor tro på destinasjonene Hafjell og Kvitfjell, og ikke minst Gudbrandsdalen som reiselivsmål, sier Buchardt.

Alpinco eier og drifter alpinanleggene på både Hafjell og Kvitfjell, samt hotellet Gudbrandsgard Hotel og en rekke eiendomsprosjekter på begge fjellene. DNB eier de resterende 20 prosentene i Alpinco.

HAFJELL: Leilighetsprosjektet Favn Hafjell - i regi av Alpico. Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter

Kjøpet ble gjort gjennom selskapet AB Invest, hvor Buchardt eier 95 prosent av aksjene. Hans far – hotellkonge og milliardær – Arthur Buchardt eier resten av aksjene.

– Det ligger store potensial i regionen, der vi sammen med en utrolig stødig og dyktig organisasjon har satt oss mål om å utvikle Kvitfjell og Hafjell til komplette reisemål året rundt, sier Buchardt videre.

Riktig timing

Borgen sier det er med et tungt hjerte at han nå selger seg ut av Alpinco.

– Det er med tungt hjerte jeg nå selger, men timingen er for min del riktig. Jeg er glad for å kunne overlevere stafettpinnen til Anders og DNB. Alpinco opprettholder kontinuitet gjennom erfarne og driftige eiere som vil sikre en fortsatt god utvikling av Hafjell og Kvitfjell, sier han.

I perioden Borgen satt som hovedeier i Kvitfjell ble anlegget videreutviklet fra å være et «OL-anlegg» til en av de beste skidestinasjonene i Skandinavia.

Buchardt har i løpet av årene vært med på å utvikle over 850 tomter og fritidsboliger, samt hoteller og utleieleiligheter, til en verdi av rundt fem milliarder kroner på Gaustablikk, Hafjell, Kvitfjell, Hemsedal og Oppdal.

Nylig investerte også konsernet 650 millioner kroner i tre prosjekter for å utvikle og utvide kapasiteten på skianleggene. 

Alpinco er nest største aktør innenfor alpinbransjen i Skandinavia, etter SkiStar.