<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ekspertene om ledighetstallene

Rentene stiger og kronen styrker seg etter dagens ledighetstall. Dette spår økonomene:

    Publisert 25. aug. 2006 kl. 10.32
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 134 ord

    Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser et ledighetsfall til 3,2 prosent for perioden mai til juli mot 3,5 prosent for april til juni. (SSB) viser et ledighetsfall til 3,2 prosent for perioden mai til juli mot 3,5 prosent for april til juni. - Dette var mye lavere enn ventet. Sysselsettingsveksten fortsetter kraftig, og gir et stramt marked. Rentene skal åpenbart presses opp av dette, sier sjefsøkonom Tharald Stray Laastad i Pareto Securities til Reuters.- Dette gir Norges Bank argumenter for å sette opp renten.Også senioranalytiker i DnB NOR Markets Kyrre Aamdal mener tallene gir grunnlag for å øke tempoet på rentesettingen, skirver Reuters.- Jeg tror at når ledigheten går så raskt ned, og hvis den også senere bekreftes, vil dette i større grad gi Norges Bank grunnlag for vurdere å øke tempoet på rentesettingen.