<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny støvfri EOS

Canon nyeste speilrefleks har mindre støv på hjernen.

    Publisert 28. aug. 2006 kl. 14.09
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 210 ord

    Canon har gjort en oppussing av den populære EOS 350D, og nylanserer det populære speilreflekskameraet under navnet 400D. Blant annet er det gjort en grundig rensk med støvkosten.Digitalkameraer med utbyttbar optikk er nemlig plaget av et problem som kompaktkameraene slipper: Støv på bildesensoren. Canons nye støvfjerningssystem hermer etter et system andre har benyttet før dem: En sensor som rister av seg støvpartiklene ved å vibrere en kort stund hver gang man slår på apparatet. I tillegg har Canon laget klebende støvfeller og antistatiske støvavvisere inne i kamerahuset, og har også sett nøyere på deler av konstruksjonen for å hindre at støvet slipper inn til "det aller helligste". Som om ikke det var nok, har medfølgende programvare også muligheten til å "viske ut" støv fra bildefilene.Forøvrig har Canon økt bildeskjermen en tanke (til 2,5 tommer), og dessuten lagt inn en sensor som sørger for å slukke skjermen når du ser inn i søkeren. Skjermen har også bedre lysstyrke enn tidligere.Selve bildebrikken er av samme størrelse som tidligere, noe som sikrer at man kan bruke samme objektiver. Men oppløsningen er hevet til 10 megapiksler. Følsomheten er på 1600 ISO.EOS 400D bli tilgjengelig i september, og kamerahuset alene er forventet å få en pris på drøyt 7.000 kroner. Mer informasjon i Canons pressemelding.