<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar oppgjør med slavekontrakter

- Reitangruppen brutaliserer arbeidslivet med franchisekontrakter, sier nestleder i Handel og Kontor Svein Kristiansen.

    Publisert 25. aug. 2006 kl. 12.40
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 111 ord

    Franchisesystemet leder kiosk- og butikkeierne inn i det HK kaller slavekontrakter og gjør det vanskeligere å forhandle gode lønns- og arbeidsvilkår for de ansatte, skriver Dn.Å bruke franchise betyr at det er den enkelte butikkeieren som har anvaret for personalet og deres arbeidsvilkår. Eieren har også ansvaret for driftsresultatet i butikken, mens reitangruppenbidrar med investeringer, varer og markedsføring.- Enkelte butikker kommer godt ut av det, mens andre vil oppleve et smalt marked. For de sistnevnte kan dette bli en ren slavekontrakt med tøffe arbeidstider. Samtidig får de ansatte dårligere lønns- og arbeidsvilkår, sier Kristiansen til avisen.reitangruppen har i dag 1028 utsalgssteder i Norge. Totalt i Europa har selskapet over 2000 butikker.