<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investerer en milliard kroner i whisky

Diageo investerer over en milliard norske kroner for å møte etterspørselen i land som Brasil, Russland, Kina og Mexico.

    Publisert 19. feb. 2007 kl. 12.35
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord

    Diageo øker satsingen på skotsk whisky, og investerer nå over en milliard norske kroner for å løfte selskapet. Informasjonsansvarlig Kristian Hvilen sier at dette er en av tidenes største investeringer i bransjen. Diageo øker satsingen på skotsk whisky, og investerer nå over en milliard norske kroner for å løfte selskapet. Informasjonsansvarlig Kristian Hvilen sier at dette er en av tidenes største investeringer i bransjen. Satsingen gjør at Diageo skal kunne møte den forventede langtidsetterspørselen i voksende markeder som Brasil, Russland, Kina og Mexico.Investeringen vil fordeles med 80 millioner pund i malt- og graindestillering, og 20 millioner pund i packaging og lagring. Dette vil skje over de fem neste årene, og det er forventet at dette vil kunne generere opptil 200 nye arbeidsplasser.Diageo kommer til å bygge et nytt maltdestilleri i Nord-Skottland - fortrinnsvis i Roseile i Speyside der Diageo allerede har destillerier som Cragganmore og Cardu. Byggingen av det nye destilleriet finner sted i begynnelsen av 2009 og at den første whiskyen blir forhåpentligvis tilgjengelig fra 2012.