<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardbeløp blir ikke brukt

Milliardbeløp bevilget til forskning blir ikke brukt. Omstendelig saksgang er en av årsakene.

    Publisert 20. feb. 2007 kl. 20.25
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 109 ord

    Av 6 milliarder kroner som Forskningsrådet årlig fordeler, er det en firedel som ikke kommer fram til forskerne og prosjektene deres. Saksgangen er så lang at det er for sent når pengene endelig er bevilget. Av 6 milliarder kroner som Forskningsrådet årlig fordeler, er det en firedel som ikke kommer fram til forskerne og prosjektene deres. Saksgangen er så lang at det er for sent når pengene endelig er bevilget. - Det er ingen sendrektighet her, sier direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén til NRK.Også universitetene sitter på store pengesummer som kommer fram til forskerne for sent.Kunnskapsminister Øystein Djupedal er ikke fornøyd og lover fortgang i utdelingen av forskningsmidler. (©NTB)