<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Politidirektoratet får regnskapsrefs

Riksrevisjonen har «vesentlige merknader» til Politidirektoratets regnskap for 2005, og mener den har funnet en rekke kritikkverdige og alvorlige forhold.

Publisert 13. feb. 2007
Oppdatert 14. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord

Datainnkjøp uten styring. Bekymringsfull datasikkerhet. Dårlig oversikt over inntekter, er beskjedene fra Politidirektoratets revisor. - Det er Stortinget som godkjenner regnskapet, men Riksrevisjonen har vesentlige merknader på en rekke punkter i Politidirektoratets regnskap, sier ekspedisjonssjef Per Anders Engeseth i Riksrevisjonen til Aftenposten. Datainnkjøp uten styring. Bekymringsfull datasikkerhet. Dårlig oversikt over inntekter, er beskjedene fra Politidirektoratets revisor. - Det er Stortinget som godkjenner regnskapet, men Riksrevisjonen har vesentlige merknader på en rekke punkter i Politidirektoratets regnskap, sier ekspedisjonssjef Per Anders Engeseth i Riksrevisjonen til Aftenposten. Regnskapet ligger nå i Stortinget i påvente av behandling i kontroll- og konstitusjonskomiteen sammen med resten av statsregnskapet.Aftenposten har gått gjennom korrespondansen mellom Riksrevisjonen og Justisdepartementet i forbindelse med revisjonen av Politidirektoratets regnskap. Politidirektoratet får blant annet kraftig kritikk av Riksrevisjonen for sin styring av IKT, blant annet for sitt «Politiet på nett»-prosjekt.Dataløsningen som skulle koste 6 millioner kroner er kommet opp i nærmere 20 millioner i utbetalinger til leverandøren, og utgiftene løper fortsatt. - I tillegg kommer bruk av interne ressurser i politiet, påpeker Engeseth.