<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Salg av sjømat stoppes fra mange områder

- Noen vil miste hele livsgrunnlaget, og vi krever at forslaget trekkes tilbake, sier daglig leder i Fiskarlaget Sør, Trygve Bjørnrem.

    Publisert 21. feb. 2007 kl. 11.23
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord

    Mattilsynet vil forby omsetning av fisk og skalldyr fra en rekke områder langs kysten der det tidligere bare er gitt råd om å spise mindre mengder sjømat. Mattilsynet vil forby omsetning av fisk og skalldyr fra en rekke områder langs kysten der det tidligere bare er gitt råd om å spise mindre mengder sjømat. Et slikt forbud vil ifølge avisen Fiskaren ramme en rekke yrkesfiskere. Bare ved Skagerrak og i Oslofjorden blir minst 50 fiskere berørt.De nye forbudsområdene gjelder avgrensede områder som ligger fra Oslofjorden i øst til Narvik i nord.Mister livsgrunnlaget- Forslaget fra Mattilsynet vil ramme en rekke av våre medlemmer, særlig i indre Oslofjord. Noen vil miste hele livsgrunnlaget, og vi krever at forslaget trekkes tilbake, sier daglig leder i Fiskarlaget Sør, Trygve Bjørnrem.Han har ikke noe imot at det innføres forbud mot omsetning av fisk der det er påvist giftstoffer. Men han er kritisk til at det ikke er gjort nye undersøkelser før de går fra kostholdsråd til omsetningsforbud. (NTB)