<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tobakksfirma slipper å betale kjempeerstatning

Amerikansk høyesterett har besluttet at tobakksfirmaet Philip Morris slipper å betale nær 80 millioner dollar til enken etter en røyker.

    Publisert 20. feb. 2007 kl. 20.22
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 122 ord

    Med fem mot fire stemmer forkastet domstolen tirsdag en kjennelse fra 1999. Da besluttet en jury i delstaten Oregon at enken etter en mann som døde av lungekreft, skulle få en erstatning på 79,5 millioner dollar (cirka 500 millioner kroner). Mannen hadde røykt Marlboro i store deler av sitt liv. Med fem mot fire stemmer forkastet domstolen tirsdag en kjennelse fra 1999. Da besluttet en jury i delstaten Oregon at enken etter en mann som døde av lungekreft, skulle få en erstatning på 79,5 millioner dollar (cirka 500 millioner kroner). Mannen hadde røykt Marlboro i store deler av sitt liv. Tobakksindustrien håper at høyesteretts kjennelse vil demme opp for massive erstatningskrav fra folk som er blitt alvorlig syke av å røyke. (©NTB)