<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Korrupsjonsjegere ser på norsk selskap

Normeca fikk en milliardkontrakt i Sudan som har havnet i korrupsjons-jegernes søkelys.

    Publisert 7. juli 2007 kl. 10.05
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 221 ord

    I fjor fikk det lille norske firmaet Normeca, med Jan Karlsen i spissen, en kontrakt på 4,8 milliarder kroner for å bygge 10 sykehus i Sør-Sudan. Det skjedde uten offentlig anbud. I fjor fikk det lille norske firmaet Normeca, med Jan Karlsen i spissen, en kontrakt på 4,8 milliarder kroner for å bygge 10 sykehus i Sør-Sudan. Det skjedde uten offentlig anbud. Mandag ble helseminister Theophilus Ochang Lotti, som inngikk kontrakten med Normecas direktør Jan Karlsen, avsatt. Ifølge DN blir avtalen nå trolig kansellert. Ifølge Transparency International er Sudan det femte mest korrupte landet i verden.- En privat aktør som ikke kjenner lokale forhold, sammen med store penger og et svakt statsapparat, gjør selvfølgelig muligheten for korrupsjon veldig stor, sier utenlandssjef Jens Mjaugedal i Flyktningehjelpen.Karlsen sier at han ikke kjenner til noen korrupsjon i forbindelse med kontrakten.- Helseministeren har ikke fått en krone av meg. Men jeg kan til en viss grad forstå at slike rykter kan oppstå. Han er vår hovedpartner og det er mange fraksjoner der nede, sier Karlsen til avisen.Medarbeiderne i Normeca Sudan har gjort veldig mye av arbeidet med å ordne kontrakten med helseministeren. Karlsen innrømmer at styrelederen Martin Malwal og den andre medeieren vil ha betalt for innsatsen.- De ville ha penger nesten før blekket var tørt, så jeg ga dem en million hver, sier Karlsen.