<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satser 50 mill. på helsebedrifter

Innovasjon Norge vil investere 50 millioner kroner i norske helsebedrifter i år.

    Publisert 3. juli 2007 kl. 11.09
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord

    Norske sykehus og resten av helsevesenet kjøper hvert år varer og tjenester for 20 milliarder kroner. Bare en mindre del av dette blir levert av norske bedrifter.- Bare ti prosent av teknologien som brukes i behandling av norske pasienter, er utviklet i her i landet. Nå øker vi støtten gjennom forsknings- og utviklingskontrakter (OFU) for at norske helsebedrifter skal bli mer konkurransedyktige, sier Astrid Langeland i Innovasjon Norge.Hun mener løsninger på behovene i helsevesenet i større grad må videreutvikles i Norge og at det ikke er noen grunn til at utenlandske selskaper skal dominere slik de gjør i dag.- I Norge har vi både kunnskap og kreativitet til å gjøre dette, sier Astrid Langeland til Newswire.Innovasjon Norge samarbeider nå med de regionale helseforetakene for å få bedrifter i helseindustrien på banen. Bedriftene får OFU-støtte på inntil 35 prosent av utviklingskostnadene. Vilkåret er at de utvikler nye produkter eller tjenester i tett samarbeid med sykehusene eller andre deler av helsevesenet.