<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pokergevinst utløste rop om hjelp

Pokerspillere i Norge sliter med gjeld på flere millioner kroner. Nå ber mange av dem om hjelp etter at milliongevinsten til 19 år gamle Annette Obrestad ble kjent.

    Publisert 24. sep. 2007 kl. 05.59
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 213 ord

    Aldri har så mange ringt landets hjelpelinjer for folk med spillproblemer som den siste uken. Hovedårsaken til økningen i henvendelser er ifølge Aftenposten pokerbransjens nye helt: Sandnes-jenta Annette Obrestad. Hyllesten av henne har provosert mange spilleavhengige til å ta kontakt. Aldri har så mange ringt landets hjelpelinjer for folk med spillproblemer som den siste uken. Hovedårsaken til økningen i henvendelser er ifølge Aftenposten pokerbransjens nye helt: Sandnes-jenta Annette Obrestad. Hyllesten av henne har provosert mange spilleavhengige til å ta kontakt. - Oppslagene om slike vinnere gir et fullstendig uvirkelig bilde av det som skjer, forteller faren til en voksen sønn med spilleproblemer knyttet til poker. Mannen forteller til Aftenposten om en sønn som er blitt nødt til å avbryte utdannelsen sin for å ta seg jobb, slik at han kan betjene spillegjelden.Etter at spilleautomatene forsvant, utgjør pokerspillere og deres pårørende den største gruppen som tar kontakt med Hjelpelinjen. Pokerspillere som mister kontrollen, opparbeider seg ifølge Pårørende til Spilleavhengige også større gjeld enn hva automatspillerne gjorde.- Bak pokerinteressen vi nå ser, ligger en målrettet kampanje fra spillselskapene, mener psykiater og rusforsker Hans Olav Fekjær. En av PR-metodene, ifølge Fekjær, er å arrangere pokerturneringer med svært store pengebeløp som premier. Når premiene er store nok, havner vinnerne i mediene, og dermed øker spillselskapene omsetningen. (©NTB)