<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strammer inn au pair-reglene

Nå krever Arbeids- og inkluderingsdepartementet at vertsfamilier betaler for norskkurs og undertegner obligatoriske standardkontrakter for sine au pairer.

    Publisert 24. sep. 2007 kl. 06.04
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord

    - Det skal hindre au pairer fra å ende som underbetalte hushjelper i norske hjem, sier statssekretær Libe-Rieber Mohn (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Dagsavisen. Sosiolog Marianne Hovdan, som har skrevet masteroppgave om au pairer i Norge, mener strengere regler ikke vil hindre utnyttelse av au pairer. - Det skal hindre au pairer fra å ende som underbetalte hushjelper i norske hjem, sier statssekretær Libe-Rieber Mohn (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Dagsavisen. Sosiolog Marianne Hovdan, som har skrevet masteroppgave om au pairer i Norge, mener strengere regler ikke vil hindre utnyttelse av au pairer. - Dette er på langt nær godt nok. Dette pynter bare på et større problem og det er naivt å tro at dette vil rette opp noe, mener Hovdan.I oppgaven, som ble levert i fjor, kom hun fram til at au pairer i Norge fungerer som hushjelper. Mens departementet nå vil informere mer om rettigheter og plikter, tror Hovdan vertsfamiliene allerede er klar over reglene, men at det er umulig å kontrollere om de følger dem.- Da er det bedre å erkjenne at au pairene er billig arbeidskraft og la dem få arbeidstakerrettigheter, mener Hovdan. Rieber-Mohn sier de fortsatt mener au pair-ordningen handler om kulturutveksling.