<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analysesjef skeptisk til bulk

Ubalanse mellom tilbud og etterspørsel kan gi svakere inntjening innen bulk, tror analysesjef.

    Publisert 5. feb. 2008 kl. 07.24
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord

    Bulkmarkedet nådde all time high i fjor høst. Ratene for bulkcarrierne er fortsatt høye, men det er bestilt mange nybygg på verkstedene i Sør-Korea og Kina. Administrerende direktør Erik M. Andersen i R.S. Platou Economic Research mener det kan skape ubalanse mellom tilbud og etterspørsel og gi svakere inntjening, særlig fra 2010, når mange nybygg kommer på markedet.- Dersom markedet skal absorbere leveransene av nye skip er det viktig å opprettholde en høy økonomisk vekst i verden, sier R.S. Platou-analytikeren til DN.Spørsmålet er i hvilken grad svekkelsen i amerikansk økonomi vil smitte over på Kina, India og resten av verden. Ifølge Andersen vil nedkjølingen i USA trolig ikke gi noen dramatisk nedgang i veksten i verdensøkonomien.- Jeg tror den underliggende veksten i andre deler av verden er så sterk at disse økonomiene bare vil bli påvirket i moderat grad, sier han.