<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dyr gjødsel gir bøndene 825 millioner i baksmell

Prisene på mineralgjødsel på verdensmarkedet stiger så kraftig at hele gevinsten fra jordbruksoppgjøret på det nærmeste blir nullet ut.

    Publisert 1. feb. 2008 kl. 04.40
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 83 ord

    Mens bøndene i dag må ut med 1.180 millioner kroner for mineralgjødselen i året, vil den årlige kostnaden stige med 825 millioner fra 1. juli.Rammen for landbruksavtalen for 2008 er på 875 millioner kroner og nesten hele gevinsten vil dermed kunne ryke på grunn av den dramatiske prisoppgangen på kunstgjødsel på verdensmarkedet, skriver Nationen.Yara-konsernet som leverer nesten all handelsgjødsel i Norge, bekrefter overfor avisen at prisene må opp til verdensmarkedsnivå når de, Felleskjøpene og andre kunder skal avtale nye priser i Norge. (©NTB)