<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elkem anmeldt for bedrageri

Elkem Aluminium i Mosjøen er anmeldt av Nav for bedrageri av 8 millioner kroner.

    Publisert 2. feb. 2008 kl. 08.14
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 140 ord

    - Uforståelig, sier direktør Johan Christian Hovland i Elkem-konsernet.Økokrim har ifølge Helgeland Arbeiderblad ransaket selskapets lokaler og gjort flere dokumentbeslag. Politiadvokat Johan Moldestad ved Mosjøen politistasjon sier siktelsen gjelder bedrageri, for urettmessig utbetaling av dagpenger.Hovland sier til NTB at den ordningen Nav nå har anmeldt og Økokrim etterforsker, ble etablert i forståelse med Aetat og senere Nav. I korthet handler det om at ansatte har hatt 50 prosent stilling og samtidig vært arbeidssøkende. De som ikke har fått noen jobb har derfor mottatt dagpenger i halv stilling.Det forholdet selskapet er siktet for gjelder perioden 2000 til 2007 og beløpet er på rundt 8 millioner kroner, ifølge Hovland. Han sier Elkem er interessert i å få saken grundig belyst, men understreker at bedriften mener ordningen er i samsvar med regelverket og at arbeidskraftmyndighetene hele tiden har vært innforstått med den. (©NTB)