<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Etterforsker kaptein på John Fredriksen-skip for kidnapping

Politiet i Kristiansand etterforsker den tidligere kapteinen på oljeproduksjons-skipet Crystal Sea for grov frihetsberøvelse i India i fjor.

    Publisert 8. feb. 2008 kl. 08.36
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 200 ord

    Bakgrunnen er at skipet - som tilhører det John Fredriksen-kontrollerte Seadrill - i januar i fjor forlot Mumbai med 19 indiske statsborgere om bord. To av mannskapet har politianmeldt skipets kaptein Sigbjørn Neteland for grov frihetsberøvelse.Saken ble anmeldt allerede i januar i fjor, men ble henlagt av politiet i Kristiansand i juli i fjor på grunn av manglende etterforskningskapasitet. Etter en klage fra sjømennenes norske advokat, John Christian Elden, beordret statsadvokaten politiet til å gjenoppta etterforskningen.Påtaleansvarlig Nils Grønås i Agder politidistrikt sier til Dagens Næringsliv at saken fremstår som vanskelig å etterforske fordi det påståtte straffbare forholdet skal ha begynt i India og deretter fortsatt i internasjonalt farvann. Dessuten kompliserer det saken at verken Seadrill eller skipet er registrert som norske.Advokat John Christian Elden antyder forskjellsbehandling i politiets arbeid med saken. Kaptein Neteland er bare avhørt én gang.- Hvis et norsk mannskap hadde inngitt en tilsvarende anmeldelse, er jeg temmelig sikker på at saken hadde blitt tatt svært alvorlig fra norske myndigheter og gitt høy prioritet, sier Elden.Tidligere kaptein Sigbjørn Neteland sier at han stiller seg uforstående til saken. Han står fast på at han ikke har stått bak noen frihetsberøvelse og at han ikke har gjort noe ulovlig. (©NTB)