<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krig om riksadvokatens vitnemål i retten

Det er oppstått regelrett krig om riksadvokat Tor-Aksel Busch skal vitne eller ikke om en påstått hemmelig avtale mellom påtalemyndigheten og David Toskas forretningspartner.

    Publisert 8. feb. 2008 kl. 12.34
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord

    En av forsvarerne i den pågående ankesaken etter et av norgeshistoriens største hasjbeslag, den såkalte Wonderboy-saken, forlanger at Busch stiller som vitne i saken.Bakgrunnen er at han vil ha riksadvokatens forklaring om det foreligger en hemmelig avtale mellom en påtalemyndigheten og en 31-årig mann. Avtalen skal ha sammenheng med tilbakelevering av Munch-maleriene «Skrik» og «Madonna».Torsdag ble politiets hovedetterforsker nektet av statsadvokat Geir Evanger å svare på om det forelå en avtale. Da 30-åringen vitnet i retten fredag, nektet han å kommentere om han hadde inngått en avtale med påtalemyndigheten- Jeg har ikke gjort en dritt, sa 30-åringen, før han korrigerte: - Jeg vil ikke svare på spørsmålet.I likhet med David Toska ble norsk-pakistaneren dømt for medvirkning til hasjsmugling da saken ble behandlet i tingretten, men dommene er ikke anket for noen av dem. 30-åringen slapp dom for organisert kriminalitet og fikk tre års fengsel for smugling av 4,3 millioner kroner fra NOKAS-ranet til utlandet og for innførsel av 100 kilo hasj.En annen tiltalt i Wonderboy-saken ble derimot dømt for organisert kriminalitet for å ha skaffet til veie 180.000 kroner til dem som kjøpte hasjen. (©NTB)