<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siemens svarer på Økokrims millionbot

Siemens AS svarer fredag ettermiddag på Økokrims 9 millioner kroner store bot mot datterselskapet Siemens Business Services (SBS) for overfakturering av Forsvaret fra 2000 til 2005.

    Publisert 8. feb. 2008 kl. 11.23
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord

    Det melder Teknisk ukeblad. Kommunikasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus opplyser til NTB at det mellom kl. 15 og 16 vil bli oversendt et brev til Økokrim om bedriften godtar boten eller ikke. Deretter blir det sendt en melding til mediene om avgjørelsen.Tidligere Siemens-ansatte Per-Yngve Monsen avslørte i 2005 at SBS skulle ha overfakturert Forsvaret for kontrakten FISBasis. Økokrim ila 11. desember 2007 SBS - som er egen juridisk enhet innen Siemens AS - en bot på 9 millioner kroner for forsettlig bedrageri i forbindelse med overfakturering.Før denne boten ble presentert, hadde Siemens betalt vel 75 millioner kroner tilbake til Forsvaret.I kjølvannet av denne saken ble Siemens-direktør Frank Almaas permittert med umiddelbar virkning etter at han ble siktet for korrupsjon. Også Siemens' tidligere administrerende direktør Hans Lødrup og selskapet selv er siktet.Bakgrunnen er en golftur til Alicante i Spania i 2004, der Siemens skal ha betalt for fire personer i Forsvaret. Beløpet skal være rundt 17.400 kroner. (©NTB)