<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ullevål-kutt vedtas i dag

Etter all sannsynlighet kommer styret ved Ullevål universitetssykehus til å vedta innsparinger på rundt 375 millioner kroner under styremøtet mandag.

    Publisert 4. feb. 2008 kl. 10.53
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord

    - Vi er forpliktet til det ut fra de rammene vi har. Styret har ikke noe valg. Det kan bli snakk om noen modifikasjoner, men de vil være innenfor kostnadsrammen, sa styreleder Tor E. Berge til NTB kort tid før møtet begynte mandag formiddag.Berge understreker at styret ønsker å få til en så skånsom innstramming som mulig.- Vi vil søke å få til så gode omstillingsprosesser som mulig, men noen konsekvenser vil det få, for eksempel når det gjelder antallet senger, sier styrelederen.Budsjettforslaget går ut på å kutte 300 årsverk ved Ullevål universitetssykehus. Sykehuset har et totalbudsjett på rundt 6 milliarder kroner, og nedskjæringene utgjør dermed om lag 6 prosent av budsjettet. 70 prosent av kostnadene er personalutgifter.Når det gjelder forslaget om å legge ned Oslo legevakt i sentrum av Oslo, vil styret trolig gjøre et betinget vedtak.- Vi håper å komme i forhandlinger med Oslo kommune og på den måten kunne opprettholde driften ved legevakten, sier Berge. (©NTB)