<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Demonstranter prøvde å avbryte OL-seremoni

Tre demonstranter forsøkte å avbryte seremonien som ble holdt da OL-ilden skulle tennes i Hellas mandag.

    Publisert 24. mars 2008 kl. 11.32
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 107 ord

    Tre menn tok seg forbi det store sikkerhetsoppbudet ved Olympia mandag og brøt inn da sjefen for Beijing-OLs organisasjonskomité, Liu Qi, holdt tale like før ilden skulle tennes.En mann hadde med et flagg med påskriften «Boikott landet som tramper på menneskerettighetene». En annen forsøkte å ta mikrofonen fra Liu og ropte «Frihet, frihet!» fra den offisielle tribunen hvor lederen for Den internasjonale olympiske komité (IOK), Jacques Rogge og andre sentrale gjester satt.Sikkerhetstjenestemenn grep inn etter kort tid og fjernet demonstrantene.Gresk statlig fjernsyn var også raske med å avbryte direktesendingen av talen da demonstrantene dukket opp og sendte i stedet bilder fra seremonien som ikke viste protestaksjonen. (©NTB)