<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere kommuner slår av lyset

Regjeringen bruker 10 millioner kroner på å lære norske kommuner å slå av lys og skru ned varmen. I Kristiansand er en egen strømsparer ansatt.

    Publisert 24. mars 2008 kl. 15.56
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 92 ord

    - På fire år skal vi kutte energibruken med 10 prosent. Jeg tror vi kommer til å klare det og mer til, sier Rune Rosseland til NTB.Elektroingeniøren har ansvaret for å spare strøm i alle kommunale bygg i Kristiansand. 16 millioner kroner er satt av over en fireårsperiode. Enkelte tiltak er kostbare og kompliserte, andre er svært enkle.- Vi konsentrerer oss om de lavest hengende fruktene først. Som å slå av lyset og skru ned temperaturen i ferier og helger. Vi regner med 3 millioner kroner i besparelser hvert år, sier Rosseland.