<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gratis barnepass i streikerammede barnehager

En kommune vil fra tirsdag tilby fire timers gratis barnepass i barnehager som er stengt på grunn av streiken blant Unios medlemmer.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 22.02
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.51
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 409 ord
  Barn i 17. maitog Foto: Scanpix

  Andre streikerammede kommuner velger ulike andre løsninger for å redusere betalingen i barnehagene, slik at foreldrene ikke skal betale for et pedagogisk tilbud som barna ikke får.Kommunaldirektør Jorid Midtlyng i Trondheim kommune opplyser til NTB at når streiken er over, vil kommunen refundere et beløp ut fra reduksjonen i tilbudet i de 19 barnehagene som er rammet av streiken. Alle disse er åpne, men med et redusert tilbud.Betalingen avhenger av antall timer barna får være i barnehagen. Men Jorid Midtlyng kan foreløpig ikke si hvordan bortfall av det pedagogiske tilbudet skal verdsettes i kroner.Lek under tilsynI Bergen ble 17 barnehager stengt da streiken ble utvidet fredag, mens tre andre streikerammede barnehager holdes delvis åpne.På kommunens hjemmeside blir det opplyst at kommunen vil tilby barn over to år tilsyn i de barnehagene som er berørt av streiken. Tilbudet er et korttids utendørs leke- og aktivitetstilbud fra klokka 10 til 14.Siden det ikke er et ordinært barnehagetilbud, skal ikke foreldrene betale for dette tilsynet, blir det opplyst.Informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune opplyser til NTB at barna vil kunne leke under tilsyn av barne- og ungdomsarbeidere og assistenter som er ansatt i de enkelte barnehagene.- Vi gjør dette først og fremst for at barna skal kunne leke med sine venner og venninner noen timer hver dag. Men det er også en måte for oss å unngå permitteringer, sier Rastad.Betaling for barneparkI Stavanger er alle unntatt én av kommunens barnehager berørt av streiken. Men ingen er helt stengt, opplyser barnehagesjef Mona Kopperstad til NTB.De fleste er åpne fra 10 til 14, og tilbudet kalles en tilsynsordning. Betalingen blir kraftig redusert, tilsvarende 540 kroner per måned, som er satsen for barnepark.Månedsbetalingen for full barnehageplass er 2.330 kroner.Ikke kontaktPartene i streiken, Unio og KS, hadde ingen kontakt med hverandre fredag.- Det ser heller ikke ut til at det blir noen kontakt i helgen, opplyser informasjonssjef Jørn Ivar Baade i KS til NTB.Ingen av partene kunne fredag si om det blir noen ny kontakt etter helgen, før Unio på tirsdag gjør alvor av sin tredje opptrapping av streiken med 2.900 medlemmer ved blant annet skoler og barnehager i Oslo, Alta, Arendal, Kristiansund og Steinkjer. Fra og med tirsdag morgen kan Unios konflikt med KS omfatte vel 11.000 medlemmer.- Vi holder vår dør åpen hele tiden, men det er viktig å oppføre oss i henhold til en lovlig konflikt og ikke glemme at vi skal snakke med de streikende når denne konflikten er over, sier Baade.(©NTB)