<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Legeforeningen til kamp mot røyken

Legeforeningen maner til sterkere kamp mot røyken og mener allmennlegene bør spille en viktig rolle.

    Publisert 31. mai 2008 kl. 08.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 91 ord
    Røyk - Foto: Scanpix

    Legeforeningen foreslår at røykende pasienter skal tilbys en kort motiverende samtale hos allmennlegen. Der skal oppmerksomheten rettes mot pasientenes røykevaner over tid.Veiledningen skal være tilpasset den enkeltes helse- og livssituasjon. Målsettingen er at det skal bli lettere å ta opp røyking med pasientene, skriver foreningen i en pressemelding.- Dette er en viktig jobb, og vi må tilrettelegge bedre for dette. Allmennlegene har kontakt med alle lag av befolkningen, og vi har derfor en spesielt viktig rolle når det gjelder å forebygge tobakksrelatert sykdom, sier leder i Allmennlegeforeningen, Jan Emil Kristoffersen. (©NTB)