<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ris og ros til NRK og TV 2

TV 2 bryter kravet om egne kultur-programmer og kravet om programmer for den samiske befolkningen, mener Medietilsynet.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 11.21
  Oppdatert 30. mai 2008 klokken 13.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 95 ord
  Scanpix / Scanpix

  Tilsynet mener også at TV 2 bryter kravet om programmer for etniske minoriteter, framgår det av den såkalte allmennkringkastingsrapporten 2007.Rapporten er Medietilsynets fjerde evaluering av allmennkringkasternes programforpliktelser. Allmennkringkasterne har i bytte mot visse programforpliktelser fått eneretter til nasjonalt dekkende kringkasting.Rapporten viser at allmennkringkasternes tilbud til barn og unge ofte glipper.- Ikke overraskende er NRK flinkest i klasen, og gjør en viktig jobb som allmennkringkaster. Det avspeiles da også i NRKs tilbud til nettopp barn og unge. Men NRK innfrir likevel ikke kravet til programmer for barn på radio, sier rådgiver Live Nermoen i Medietilsynet. (©NTB)